Entinen Liverpool-keskikenttäpelaaja Danny Murphy uskoo, että Manchester City ei pidä Premier League-titteliä, koska he keskittyvät niin voittamaan Mestarien liigan. Punaiset ovat aloittaneet kauden täydellisesti kolmella voitolla kolmesta, kun taas viimeisen kauden mestarit Manchester City ovat myös aloittaneet kunnollisen seitsemän pistettä. Liverpool ja Manchester City työnsivät toisiaan rajoilleen ja antoivat jalkapallo pelipaidat faneille hienoa viihdettä matkan varrella.

Kuten Murphy viittaa, Mestarien liigan häiriötekijä voi olla merkityksellinen painostuksen myötä Pep Guardiolaan voittamaan kilpailun kaupungin pomoksi. Manchester city pelipaita pelaajat treenaavat kovasti. Pep Guardiolan puolta on kruunattu Englannin mestariksi molemmissa viimeisissä vuodenaikoissa keräämällä mahtavia 198 pistettä matkan varrella.

Murphy lisäsi: "Kaupungin paikalliset kilpailijat Manchester United ovat vahvistaneet joukkoaan tarpeeksi kesän siirtoikkunan aikana palatakseen Euroopan eliitin kilpailuun." Tämän lisäksi mestarit ovat hiukan ikääntyvät joukkueet verrattuna Liverpooliin, tosin lukuisten pelaajien kanssa. edelleen heidän parhaimmissaan.